Skip to main content

Ska du snart ha en fest och behöver fixa fantastiskt god mat till en hel del människor? Oavsett om det handlar om en mindre kickoff, ett stort bröllop, en konferens, eller något helt annat, så är god mat alltid en bra idé. Det finns flera olika sätt du kan lösa det här på och här kommer några tips så att ditt festplanerande kan flyta på. 

Mat från en restaurang 

Om du har en inte allt för stor fest kan det vara ett alternativ att beställa mat från en vanlig restaurang som du gillar. På så sätt behöver du inte fixa maten själv utan kan lägga över ansvaret på andra. Det enda du behöver göra är beställa och plocka upp det, perfekt om du vill spara mycket tid. Detta blir dock sannolikt ett ganska kostsamt alternativ. 

Kör på lite knytis 

Om budgeten är tajt och festen är mindre och rätt avslappnad i stilen, kan det vara ett smart alternativ att köra på ett knytkalas. Be dina vänner att ta med sig lite olika saker och planera ut det hela så att inget saknas. Vilka tar med dricka, vem gör sallad och så vidare? Men framförallt, vad står du som värd för? 

Välj catering

Ett annat alternativ är att få proffshjälp av en cateringfirma. Då ser de till att det blir tillräckligt med mat och att all mat ser snygg och fräsch ut till din fest. Speciellt bra är det här om du har många gäster. 

Ett exempel på catering i Stockholm är cateringfirman Stockholm food. Med över 20 års erfarenhet levererar de mat av alla olika slag, så att du kan få mat speciellt anpassat för just din fest. Du kan välja mellan flera olika menyer eller helt enkelt göra din egen beställning. Perfekt för när du vill göra det skräddarsytt till din fest och spara tid. Dessutom lägger du det hela i händerna på människor som verkligen vet vad de gör.