Skip to main content

Teambuildning, skratt och pepp. Ett företagsevent kan bli riktigt kul. Men det är tyvärr inte alltid det är riktigt lika kul att planera, organisera och arrangera ett företagsevent. Med de rätta tipsen kan det dock bli både roligt, tidseffektivt och enkelt. Här kommer några tips.

Skapa en detaljerad tidslinje

Ha koll på läget genom en välarbetad tidslinje. På så sätt kan du och ditt team ha koll på alla mindre deadlines och hela tiden se till att ni är på rätt spår. Sätt gärna upp den på ett ställe där alla som är involverade kan se den. Det hela blir mycket roligare när du som arrangör kan känna ett inre lugn. En tidslinje hjälper dig att ta kontroll över situationen och få allt gjort i tid till ditt event.

Använd ett digitalt verktyg

Spara tid och gör det hela enkelt för dig själv genom att använda dig av ett digitalt verktyg som är specifikt designat för att förenkla ditt eventplanerande. Direkt från din mobil kan du hålla koll på alla olika delar. 

Ett exempel på en sådan digital plattform är Magnet, där har du allt du kan tänkas behöva för att ha full koll och kontroll på hela ditt event. Se över saker som den totala intäkten, antal sålda biljetter, bokningar och avbokningar, den liveuppdaterade gästlistan och mycket annat. Du kan också skapa och skicka inbjudningar, ta emot flera olika typer av betalningar, skapa en egen eventsida, sälja flera olika alternativ på biljetter, skapa marknadsförande innehåll för sociala medier och en hel del annat. Att hålla i företagsevent blir kul när det är enkelt.

Sätt upp en moodboard för företagseventet

En moodboard kan alla i teamet titta på när de behöver fatta snabba beslut eller funderar på vad som passar in på den vision som satts för ert företagsevent. En sådan tavla är en samling bilder som visar den känsla, stil, osv som eventet i fråga ska ha. Det ger en bild av slutresultaten och är till stor hjälp vid planering. Det skapar också en välbehövd enhet i teamet och gör att alla enklare kan jobba mot samma spår.