Skip to main content
Allt möjligt

Lotta och Anders renoveringsdröm: Från mörkt till ljust med microcement

By 6 mars 2024No Comments

Lotta och Anders hade länge drömt om att renovera sin lägenhet. De hade bott där i fem år och trivdes bra, men lägenheten kändes lite trång och mörk. De ville ha ett modernare och ljusare hem.

De började med att riva ut den gamla köksinredningen. De ville ha en mer öppen planlösning, så de tog bort väggen mellan köket och vardagsrummet. De spacklade och målade om alla väggar i lägenheten, och de lade in nytt golv i hela lägenheten.

I köket valde de att använda microcement för att göra nya bänkskivor. Microcement är ett modernt material som är både snyggt och praktiskt. Det är lätt att rengöra och det tål mycket slitage. De valde en ljusgrå nyans på microcementen som passade bra ihop med de vita köksluckorna och den gråa kakelväggen.

Köket i fokus: Microcement skapar en modern och elegant look

De var tvungna att hyra in en hantverkare för att gjuta bänkskivorna i microcement, men det var det värt. Bänkskivorna blev precis som de hade drömt om. De var släta och jämna, och de gav köket en modern och elegant look.

När renoveringen var klar var Lotta och Anders överlyckliga. De hade fått sitt drömhem. Lägenheten var ljus och luftig, och den kändes mycket större än innan. De var glada att de hade vågat ta steget och renovera.

Här är några detaljer om hur de renoverade:

  • De rev ut den gamla köksinredningen och tog bort väggen mellan köket och vardagsrummet.
  • De spacklade och målade om alla väggar i lägenheten.
  • De lade in nytt golv i hela lägenheten.
  • De hyrde in en hantverkare för att gjuta bänkskivorna i microcement. (Läs mer om designbycement här!)
  • De valde en ljusgrå nyans på microcementen.
  • De köpte nya köksluckor och en ny spis.
  • De satte upp en kakelvägg i köket.
  • De köpte nya möbler till vardagsrummet.

Renoveringen tog ungefär tre månader. Det var en hel del arbete, men det var det värt. Lotta och Anders är nu glada och stolta över sitt nya hem.