Skip to main content

Flänspackningar är ett av de mest använda föremålen inom industrin. Det finns många olika typer av flänspackningar som kan tillverkas i olika material och storlekar, beroende på vilken typ av användning som krävs. Flänspackningar används ofta för att täta och skydda lekande delar, såsom axlar, rördelar och andra mekaniska föremål. Förutom att ge ett effektivt läckageskydd, kan flänspackningar också förbättra prestandan och livslängden på maskiner genom att eliminera vibrationer.

Flänspackningar är ofta tillverkade av olika typer av gummi eller syntetmaterial. De kan också tillverkas med kombinationer av olika material såsom tråd, ståltråd, fiber eller glasfiber. De vanligaste flänspackningarna är O-ringar, vitonband, spiralfjäderpackningar och tätningsringar. Flänspackningar kan även tillverkas med specifika dimensioner för att passa unika applikationer som krävs av maskiner eller anordningar.

Fördelarna med att använda flänspackningar är många. De kan effektivt skydda ledande delar från grus, smuts och fukt och ge ytterligare stöd till maskinernas prestanda under lång tid. Flänspackningar kan också hjälpa till att minska ljudnivåer, som de stötdempende egenskaperna motverkar vibrationer. Flänspackningar är lätta och kan enkelt appliceras på maskiner efter behov. De kräver även lite underhåll eftersom de inte kräver några speciella kemikalier för att fungera effektivt.

Flänspackningar kan också användas inom många olika områden, såsom medicin och militär. I medicinsk bransch används flänspackningar ofta för tätningslösningar som skyddar maskiner eller instrument från att utlösa signaler vid olika temperaturförändringar. I militär bransch används flänspackningar för att skydda utrustningen från fukt och temperaturextrem.

Olika typer & användningsområden av flänspackningar

 • Flänspackningar med olika tjocklekar: Ändtätningspackningar, tjocka packningar, tunna packningar.
 • Flänspackningar med olika former: Rund, fyrkantig, oval, hexagon. Flänspackningar av olika material: Gjutjärnsspackningar, tillverkade av gummi eller plast.
 • Flänspackningar med olika funktioner: Jagnings- och skruvpackningar, lagerpackningar, justeringspackningar. Flänspackningar med olika stålhårdhet: Hög temperaturstål, mjukt stål, hårt stål och rostfritt stål.
 • Flänspackningar med olika funktioner: Tjänstebaserad, tätningsbaserad, förseglingsbaserad.
 • Flänspackningar som kan köpas i olika storlekar och former: Stora packningar, småpackningar och specialsydda packningar.
 • Flänspackningar från olika tillverkare: O-ringar, quad-rings, X-ringar och flänspackningar.
 • Flänspackningar som kan användas för olika syften: Oljebaserade packningar, tjärförebyggande packningar, gas- och fukttätande packningar.
 • Flänspackningar som finns i olika stilar: Förseglade, torrt tillstånd, oljetillstånd.
 • Flänspackningar som är lämpliga för specifika användningsområden: Ultraljudsbeständig, explosionstrygg, mediumhårdhet.
 • Flänspackningar som är speciella för vissa applikationer: Kontrollventiler, slutventiler, bypassventiler och kugghjul.
 • Flänspackningar som har flera funktioner: Fördröjd friktion, överbelastning och temperaturförändring.
 • Flänspackningar som kan anpassas efter dina specifika behov: Eftermonteringspackningar, packningslinjer och ackumulatorpackningar.

Kontakta Jila för prisförslag